Zwangerschapskalender, wat kun je verwachten?

Zwangerschapskalender - Je zwangerschap per week

Zodra je de positieve zwangerschapstest in je nachtkastje hebt gelegd ben je ongetwijfeld razend benieuwd wat er allemaal in je gebeurt. Hoe groeit je kindje? Wat kun je verwachten? Welke voorbereidingen moet je treffen? Hoe lang blijft dat misselijke gevoel? Kortom, je duizelt vast van de vragen en je wilt dolgraag antwoorden en informatie. Het liefst zoveel mogelijk! En daarom hebben wij deze zwangerschapskalender voor je gemaakt, zodat je week voor week kunt zien hoe je zwangerschap vordert en wat je die week kunt verwachten.

Stap voor stap

De kans is groot dat je hier pas belandt bij een week of zes. Jammer dat je je niet vanaf dag één bewust bent van dit unieke proces dat zich in je lichaam voltrekt. Maar niet getreurd, in onze zwangerschapskalender kun je vanaf week 1 zien wat er allemaal gebeurt gedurende je zwangerschap: hoe je kindje zich stap voor stap ontwikkelt, zijn lengte en gewicht, welke veranderingen je lichaam doormaakt, en allerlei tips, adviezen en leuke weetjes. Je kunt in onderstaand overzicht per week bekijken hoe je zwangerschap verloopt. Klik snel op de week waarin jij je bevindt!

Wekelijks vind je hier de vorderingen van je ongeboren baby en natuurlijk de veranderingen in jouw lichaam. Daarbij geven we handige tips voor dingen die je die week zou kunnen regelen. Uiteraard met prachtige foto’s van dat kleine, groeiende wondertje in je buik.

Disclaimer

Elke zwangerschap verloopt anders en de informatie die in dit weekoverzicht wordt gegeven, spreekt dan ook over gemiddelden. Als je je zorgen maakt over de ontwikkeling van jouw kindje, of je hebt andere vragen of twijfels, bespreek dit dan tijdens de controles bij je verloskundige of arts. Jouw zwangerschap is uniek en jouw persoonlijke beleving telt zwaarder dan gemiddelden.

lijn groen
Zwangerschapskalender- Je zwangerschap per week
lijn groen

Uitrekenen bevallingsdatum

Zodra je weet dat je zwanger bent en je weet de eerste dag van je laatste menstruatie, dan ben je ook in staat om de bevallingsdatum uit te rekenen. De berekening is gemaakt op basis van de Regel van Naegele en werkt als volgt:

1. neem de eerste dag van de laatste menstruatie
2. tel daar negen maanden bij op
3. doe er vervolgens een week bij

Houd er wel rekening mee dat er maar heel weinig baby’s op de uitgerekende datum worden geboren!
Wil je het sneller berekenen? Surf dan even naar deze pagina en dan kun je het binnen een paar seconde weten!

Zwangerschapskalender: Je zwangerschap week voor week

Van je laatste menstruatie tot de geboorte van je baby. Je vindt het allemaal in deze zwangerschapsweken. Zo kun je iedere week een kijkje komen nemen en je laten verwonderen, verbazen en informeren. Met handige tips wat je die week zou kunnen regelen.

liefs Marion

Meer informatie

Zwanger worden, zwangerschap en bevalling
Bespreek inleiding bij 41 weken met vrouwen die hun eerste kind krijgen
Woordenlijst van de zwangere vrouw
Zwangerschapsspiekbrief (wanneer regel je wat)
Het belang van foliumzuur

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
© foto: 123rf.com

lijn groen peuteren
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *