De leukste woordspelletjes

De leukste woordspelletjes

Houd je van woordspelletjes en loop jij niet weg voor een uitdaging? Misschien zit er dan ook wel een woordspelletje voor jou bij! Woordspelletjes en letterspelletjes zijn niet alleen leuk, uitdagend en gezellig maar ook nog eens heel leerzaam! Ze vergroten je woordenschat en zetten je brains aan het werk. Want je wilt natuurlijk winnen en dat kan alleen als je de ander te slim af bent met langere of betere woorden.

Trice

In september komt er weer een nieuw verslavend woordspelletje bij, namelijk Trice. Het spel, bedacht door John de Mol, daagt je uit om zoveel mogelijk woorden te vormen aan de hand van slechts een worp met de dobbelstenen. De eerste en laatste letter én het aantal letters worden voor je bepaald door de drie dobbelstenen die je gooit. Hoeveel woorden kun jij binnen 1 minuut opschrijven?

Wo(o)rd jij de dobbelkoning? Trice is een snel, leuk spel waarbij je het opneemt tegen je medespelers terwijl je je hersenen flink traint. Eén speler gooit de groene (beginletter), rode (eindletter) en witte dobbelsteen (aantal letters). Dan start het spel voor alle spelers. Hoeveel woorden kunnen jullie opschrijven binnen één minuut? Per woord krijg je 1 punt. Wie na zes rondes de meeste punten heeft, is de winnaar.

Bestaande woordspelletjes

Maar hier moet je dus nog even op wachten. Het spel is namelijk pas per 1 september 2020 verkrijgbaar, dus nog even geduld. Eerst gaan we ons tijdens de zomervakantie met andere activiteiten bezig houden. En wil je toch alvast aan de slag met leuke, uitdagende woordspelletjes? Dan wellicht met één van deze reeds bestaande woordspelletjes!

Taalspelletjes & cijferspelletjes - lijn groen
De leukste woordspelletjes
lijn groen

Scrabble tour

De leukste woordspelletjes

Gek op scrabble? dan wil je dat natuurlijk ook op je vakantieadres spelen. Maar dan wel graag in een kleine verpakking, want zoveel bagage kun je nou eenmaal niet meenemen. Het doel van het spel is om de hoogste scrabble-toren te maken! Elke speler probeert het woord te vinden dat de grootste stapel tegels vormt. Om het doel te bereiken, kan de speler letters zichtbaar en aangrenzend aan de laatst gekozen tegel tekenen.

1 – 8 spelers | 10 – 99 jaar | Mattel

lijn smal

Woord mix

De leukste woordspelletjes

Dobbelen maar dan met letters!
Wie weet de meeste woorden te maken?
Wie scoort de meeste punten met de 13 letterdobbelstenen? Verbeter je woordenschat en laat zien hoe goed je bent met woorden.
Houd wel de zandloper in de gaten! In de doos zitten 13 letterdobbelstenen, een dobbelbeker, zandloper en natuurlijk de spelregels!

1 – 4 spelers | 3 – 99 jaar | Selecta Spel

lijn smal

Scrabble

De leukste woordspelletjes

Wie kent het oeroude Scrabble nou niet? Waarschijnlijk al suf gespeeld toen je nog klein was, maar het blijft nog steeds uitdagend leuk. Maak de langste woorden, maak gebruik van de hoogste cijfervakjes en veeg de ander van het bord of laat hem in het stof bijten. Hoeveel woorden met een q ken je? Of met die irritante y. Maar als je iets weet, leveren ze je wel de hoogste punten op! Misschien even vooraf een woordenboek induiken?

1 – 4 spelers | 6 – 99 jaar | Mattel

lijn smal

Scrabble junior

De leukste woordspelletjes

Misschien is de vorige versie nog iets te moeilijk voor je kroost en is dit een beter alternatief. Het dubbelzijdige bord van Scrabble Junior heeft een nieuwe vormgeving. Op de ene zijde staat Woorden en Plaatjes, een eenvoudig spel waarbij het woord moet worden gelegd dat op het plaatje wordt afgebeeld. De andere zijde van het bord is een eenvoudig spel voor wat grotere kinderen, dat lijkt op het klassieke woordspel.

2 – 4 spelers – 5 – 10 jaar | Mattel Games

lijn smal

Words Up Next level memo

De leukste woordspelletjes

Words Up is het geheugenspel waarbij door middel van het draaien van kaarten woorden gecreëerd moeten worden van minimaal 4 letters. Tevens zijn er in dit spel een aantal leuke spelelementen verwerkt waardoor spelers op speelse wijze hun woordkennis kunnen vergroten en hun geheugen kunnen ontwikkelen. Words up is vergelijkbaar met de alom bekende memory spellen, maar dan moeilijker!

2 – 4 spelers | 8 – 100 jaar | Karaqtergames

lijn smal

Verboden woord

De leukste woordspelletjes

Mijn favoriete spel! Hier kan ik geen genoeg van krijgen.
Het spel waarbij je jouw concentratie niet mag verliezen. Probeer een onderwerp te raden wat door je tegenspeler wordt omschreven. Deze mag bepaalde woorden niet zeggen. Kan jij door slimme vragen te stellen het onderwerp raden op het kaartje? Wie de meeste onderwerpen raad is de winnaar van die spel!

6 – 100 spelers | 8 – 99 jaar | King

lijn smal
liefs Marion

Meer informatie

De leukste speelhoek voor kinderen
Speelgoedtrends van 2020: Puzzels & spellen!
De 7 leukste bordspellen voor de donkere dagen
Het ideale speelgoed voor peuters en kleuters
Taalspelletjes & cijferspelletjes
Hoe smart zijn de spellen van SmartGames?

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
© foto: 123rf.com

lijn groen peuteren
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *