Winactie: 7x Maandabonnement Storytel

Winactie maandabonnement Storytel

Pesten lijkt onlosmakelijk verbonden aan mensen, het is dus ook niet een probleem van deze tijd, maar een probleem van altijd. Voor zowel kinderen als volwassenen kan “pesten” een behoorlijke impact op je leven hebben. In het kader: “Jong geleerd is oud gedaan” is het belangrijk om het pestgedrag bij kinderen zo vroeg mogelijk aan te pakken. Het “slachtoffer” kun je hiermee beschermen niet onnodig getraumatiseerd te raken en de “pester” kun je leren wat de consequenties zijn van zijn/haar daden. Storytel speelt hier goed op in.

Storytel

Net na Sinterklaas, op 7 december, lanceert Storytel een nieuwe Storytel Original voor kinderen: Onkruid. In dit luisterverhaal voor kinderen vanaf 6 jaar staat het thema pesten centraal. Onkruid is een ontroerend verhaal over pesten, eenzaamheid, jezelf zijn en vriendschap. Het luisterverhaal van ongeveer 50 minuten werd geschreven door kinderboekenschrijver Mark Haayema en ingesproken door GTST-acteur Joep Sertons. Joep is ambassadeur van de stichting Stop pesten NU, een stichting die zich inzet tegen pesten.

Leren omgaan met pesten

Het doel van het luisterboek is om kinderen op een toegankelijke manier bewust te maken van en leren omgaan met een moeilijk onderwerp als pesten.

Synopsis

Milan is duivenmelker. Dat is iemand die aan duivensport doet. Maar als hij hier in groep 6 een spreekbeurt over houdt, gaat het helemaal mis. Sijsje, de snelle duif die hij heeft meegenomen om te laten zien, ontsnapt en de hele school staat op z’n kop. Sijsje vindt haar weg naar huis wel weer, maar vanaf die dag is Milan het mikpunt van pesterijen. Milan houdt zijn hoofd naar beneden en ondergaat de pesterijen stilletjes, denkend aan de zomervakantie die er gelukkig over een paar weken al is. Maar het volgende schooljaar staan zijn pestkoppen gewoon weer op hem te wachten. Weer telt Milan af tot het zomervakantie is.

Het jaar daarna gaat hij vol goede moed naar school. Hij zit nu in groep 8 en de pestkoppen zijn naar de middelbare school, dus daar is hij mooi vanaf! Bovendien is hij in de vakantie samen met Sijsje Nederlands Kampioen Duivensport geworden. Op school is de meester heel trots en klappen zijn klasgenoten voor hem als hij zijn beker laat zien. Maar als hij ‘s middags zoals altijd door het park naar huis loopt, staan zijn pestkoppen hem op te wachten. Zelfs nu ze niet meer op dezelfde school zitten, ontkomt hij niet aan ze. Ze slaan hem een bloedneus en pakken zijn beker af. Milan weet niet meer wat hij moet doen, houdt het dan nooit op? Dan ziet hij de eenzame oude man die elke dag op zijn balkon van het flatgebouw aan het park zit. Snel liegt hij dat het zijn opa is, die hen in de gaten houdt en zwaait naar de man. Tot zijn verbazing zwaait de oude man terug. Maar de pestkoppen geloven hem toch niet. Dus om aan hen te ontkomen, moet hij uiteindelijk het flatgebouw in. Naar boven, naar die onbekende man.

lijn groen - Winactie peuterbijbel
Winactie Candy Crush Duel
lijn groen - Winactie peuterbijbel

Afgerond

Deze actie is inmiddels afgerond. De winnaars hebben de prijs toegestuurd gekregen. Niets gewonnen? Hopelijk heb je bij één van onze andere winacties meer geluk! Succes!

liefs Marion

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp

Winactie maandabonnement Storytel
lijn groen peuteren
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *