Winactie: Eenzaam onder mensen

Winactie Eenzaam onder mensen

Op Peuteren.nl besteden we de laatste tijd steeds vaker aandacht aan eenzaamheid en depressiviteit onder jongeren. Een onderwerp dat – ons inziens – veel te weinig aandacht krijgt, terwijl de cijfers hierover verontrustend zijn. Niet alleen is er tegenwoordig veel (groeiende) eenzaamheid onder jongeren, ook veel ouderen ervaren dit. Vooral door de maatregelen waardoor ze veelal niet of nauwelijks bezoek mogen ontvangen.

Eenzaam onder mensen

We hebben vandaag meer manieren dan ooit om met elkaar te communiceren, en toch voelen steeds meer mensen zich eenzaam. Het gaat daarbij zeker niet alleen over oudere mensen of singles. Ook als je een relatie of veel vrienden om je heen hebt, kun je je eenzaam voelen. En dat heeft grotere gevolgen dan je zou denken. Eenzaamheid blijkt even schadelijk als vijftien sigaretten per dag.

Hoe komt dat? En vooral: wat kun je eraan doen? Omdat ze in haar praktijk steeds vaker mensen over de vloer kreeg die met gevoelens van eenzaamheid kampen, besloot psychologe en journaliste Leslie Hodge op onderzoek te gaan. In dit boek geeft ze niet alleen een stem aan wie zich vandaag eenzaam voelt, ze gaat ook – op basis van recent wetenschappelijk onderzoek – op zoek naar oplossingen. Want wat weten we eigenlijk over eenzaamheid? Waarom geven steeds meer mensen aan geen voldoening meer te halen uit hun relaties? En wat kun je doen om een meer verbonden leven te leiden?

Om meer aandacht voor dit onderwerp voor te krijgen, gaan we drie exemplaren van het boek “Eenzaam onder mensen” van Leslie Hodge verloten. En jij kunt hier kans op maken!

Eenzaam onder mensen | Leslie Hodge | Uitgeverij Lannoo

lijn groen - Winactie Eenzaam onder mensen
Winactie Eenzaam onder mensen
lijn groen - Winactie Eenzaam onder mensen

Afgerond

Deze actie is inmiddels afgerond. De winnaars hebben de prijs toegestuurd gekregen. Niets gewonnen? Hopelijk heb je bij één van onze andere winacties meer geluk! Succes!

liefs Marion

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp

Winactie Eenzaam onder mensen
lijn groen peuteren
BabyBaby

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *