Sterrenbeeld Steenbok – Het karakter van je kind als steenbok

lijn groen
Astrologische naamCapricornus
Periode22 december – 21 januari
ElementAarde
TrefwoordEigenzinnige levenskern
Kwetsbaar lichaamsdeelKnie(banden), huid
PlaneetSaturnus

Je kleine Steenbokje beschikt over een wonderlijke rijpheid die je soms een onzeker gevoel kan geven. Hij kan je op bepaalde momenten ernstig aankijken met een blik van ”Doe toch even lekker normaal”. Ouders van Steenbokjes stoppen daarom wat sneller met de babytaal, want soms zegt een blik meer dan 1000 woorden.

Steenbokkinderen hebben een sterke wil en weten al snel wat ze precies willen. Als hij niet zijn zin krijgt, zal hij niet zo snel in een woedeaanval ontploffen, maar aan zijn houding zul je duidelijk merken dat hij het er niet mee eens is.
Steenbokjes zijn realistisch en zullen niet snel wegdromen over onbereikbare doelen. Hij is doelbewust en het lijkt wel alsof alles zorgvuldig is uitgekiend wat hij doet.
Bij een onbelangrijke ‘nee’ van jouw kant, zal hij niet veel laten blijken, maar als deze ‘nee’ over iets belangrijks gaat neemt hij er geen genoegen mee. Hij zal waarschijnlijk niet in opstand komen, maar hij wacht zijn tijd af om toe te slaan. Want zijn zin zal hij krijgen! Nu of dan!

Steenbokjes houden erg van regelmaat. Vaste tijden voor voeding en potjes kunnen ze erg waarderen, hij wijkt er ook liever niet vanaf. Je kleine Steenbok houdt wat minder van kattenkwaad en boevenstreken dan andere kinderen en zolang ze klein zijn, zijn ze graag thuis, tussen volwassenen. Zelfs veel liever dan dat hij buiten moet spelen met leeftijdsgenootjes.

Een Steenbok heeft een serieus en sterk karakter. Ze zullen proberen de top te bereiken zodat ze kunnen genieten van roem, succes, prestige en geld. Tijdens die weg kan hij nog wel eens op tenen gaan staan, maar volgens de Steenbok hoort dit er nou eenmaal bij.

Alle sterrenbeelden


Ram

Stier

Tweeling

Kreeft

Leeuw

Maagd

Weegschaal

Schorpioen

Boogschutter

Steenbok

Waterman

Vissen
liefs Marion

Meer informatie

Baby ontwikkeling & verzorging

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Zonneklaar van Linda Goodman
Astrologie
Mind Body & Spirit
© foto: 123rf.com

lijn groen peuteren

BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *