Sterrenbeeld Kreeft – Het karakter van je kind als Kreeft

Sterrenbeeld kreeft
lijn groen
Astrologische naamCancer
Periode22 juni – 24 juli
ElementWater
TrefwoordGeestdriftige levenskern
Kwetsbaar lichaamsdeelMaagdarmkanaal
PlaneetMaan

Een kreeftkindje heeft onvoorwaardelijk lief en vraagt maar weinig terug. Hij kan beter geven dan nemen. Een kreeftje is instinctief en intuïtief en hij is in staat de kleinste stemmingswisselingen op te vangen. Hij kan trouwens zelf ook van het een op het andere moment van gemoedstoestand veranderen. Hij is te beïnvloeden en laat zich soms meeslepen door zijn emoties.

Je kreeftbaby zal verrukt zijn van alle dingen die hij ziet, meemaakt en proeft. Hij beleeft alles intens en vergeet zijn ervaringen niet snel.
Kreeftkindjes hebben heel veel liefde nodig, nog veel meer dan Vissenkinderen. De sfeer uit het vroege leven van de kreeft is enorm belangrijk voor hem en zal een diepe indruk bij hem achterlaten. Kreeftjes zullen lange tijd bijzonder afhankelijk zijn van de reacties vanuit zijn naaste omgeving. Lach met je kreeftje, huil met je kreeftje en geef hem vooral een gevoel van veiligheid. Geef hem een goede basis en sus – waar nodig – zijn angsten.

Ze hebben een enorme basis van vertrouwen nodig om eerlijk te zeggen wat ze willen. Het kreeftekindje kan nogal verlegen zijn om uiting te geven aan zijn werkelijke verlangens. Hij snakt naar warmte, liefkozingen, knuffels en erkenning.
Hoe meegaand en rustig de meeste Kreeften ook zijn, ze staan voor goed leiderschap. Ondanks hun gevoeligheid en vriendelijkheid zijn het geen meelopers. Het zijn individualisten in denken en doen. Maar ze zijn ook overgevoelig en door dit karakter zijn ze snel diep beledigd, gevoelig en prikkelbaar. Dit kom omdat ze zich overwaarderen, want hoe bescheiden ze ook overkomen, ze zijn erg trots op zichzelf.

Alle sterrenbeelden


Ram

Stier

Tweeling

Kreeft

Leeuw

Maagd

Weegschaal

Schorpioen

Boogschutter

Steenbok

Waterman

Vissen
liefs Marion

Meer informatie

Baby ontwikkeling & verzorging

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Zonneklaar van Linda Goodman
Astrologie
Mind Body & Spirit
© foto: 123rf.com

lijn groen peuteren

BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *