Speelgoedtrends 2020: Puzzels & spellen!

Elke tijd kent zijn eigen trends, op allerlei gebieden. Denk aan kleding, haarstijlen, inrichting, maar er bestaan dus ook heuse speelgoedtrends. Diverse factoren spelen hierin vaak een rol, denk bijvoorbeeld aan maatschappelijke omstandigheden, financiele omstandigheden, technische ontwikkelingen of beperkende maatregelen, zoals dit jaar het geval is.

Speelgoedtrends

2020 is een bijzonder jaar met veel ontwikkelingen, waarbij – door de coronamaatregelen – het vermaak veelal binnenshuis plaatsvindt. Dat vind je terug in de speelgoedtrends van dit jaar. Er wordt namelijk veel meer gepuzzeld dan voorgaande jaren. Leuke, kleurrijke en uitdagende puzzels met allerlei verschillende afbeeldingen. Een ander item wat je juist dit jaar veel terug ziet zijn de (bord)spellen. Vooral kwalitatief goede merkspellen, maar ook is er veel vraag naar spellen van vroeger.

Tijd voor elkaar

Juist in deze onrustige tijd is het belangrijk de gezelligheid bij elkaar te zoeken. Met elkaar om de eettafel, tijd voor elkaar en vooral heel veel lachen en genieten. Spellen zijn er voor de allerkleinsten maar ook voor volwassenen. Zelfs studenten lijken het spelen te hebben herontdekt, misschien niet zo vreemd nu de horeca de deuren gesloten moet houden. Dan maar thuis het zo gezellig mogelijk maken, drankje en hapje erbij en genieten maar. Gezellig met een klein clubje goede vrienden.

LEGO Master

Mede dankzij het populaire TV-programma LEGO-Master is er dit jaar ook veel belangstelling voor allerlei bouw- of constructie speelgoed. Natuurlijk LEGO, maar bijvoorbeeld ook ook aan blokken, Kid K’Nex of SmartMax.

lijn groen
Speelgoedtrends 2020: Puzzels en spellen
lijn groen

Creatief bezig zijn

Creatief speelgoed is van alle tijden. Speelgoed om te knutselen of fröbelen, blijft populair, net als het speelgoed met idolen erin, zoals Paw Patrol, zodat avonturen kunnen worden na gespeeld.
De kids groeien veelal op met vloggende en bloggende ouders, die zo’n beetje alles lijken te delen op social media. Dit willen ze na doen en daar is VTech goed op ingesprongen met een stevige vlogcamera voor de kids.

Goed Speelgoed

Spelen is niet alleen hartstikke leuk, het prikkelt ook de fantasie en – niet onbelangrijk – je raakt er niet gauw op uitgekeken. Althans, dat zijn de voorwaarden waaraan goed speelgoed moet voldoen:
1) Het is leuk!
2) Het prikkelt de fantasie
3) Het is ook op de langere termijn uitdagend

Een greep uit de speelgoedtrends van 2020

Spellen

lijn groen
Spellen en puzzels
Spellen en puzzels
Spellen en puzzels
lijn groen

Puzzels

Spellen en puzzels
Spellen en puzzels
Spellen en puzzels
lijn groen

Constructie speelgoed

Spellen en puzzels
Spellen en puzzels
Spellen en puzzels
lijn groen

Knutselen

Spellen en puzzels
Spellen en puzzels
Spellen en puzzels
lijn groen
liefs Marion

Meer informatie

Speelgoed van het jaar 2020
De leukste Pokémon cadeaus voor de feestdagen
De leukste speelgoedkeukentjes
Hoe smart zijn de spellen van SmartGames?
De 7 leukste bordspellen voor de donkere dagen
De leukste woordspelletjes

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
© foto: 123rf.com

lijn groen peuteren
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *