Schoolkind – Ontwikkeling & verzorging

Heb je kinderen in de basisschoolleeftijd? Dan vind je in de rubriek schoolkind alles wat je nodig hebt. Iedere ouder van een of meerdere schoolkinderen zal het herkennen: een spannende tijd is aangebroken. Je kind ontwikkelt zich nu in rap tempo en lijkt elke dag weer een stapje dichterbij volwassenheid te komen. Natuurlijk blijft dit nog even op zich wachten, maar dat de ontwikkeling met sprongen verloopt is een feit. En dat is natuurlijk prachtig om te zien, maar brengt ook allerlei vraagstukken met zich mee voor jou als ouder. Precies om die reden hebben we deze rubriek voor je gecreëerd. Hier vind je alle informatie over de ontwikkeling van kinderen in de basisschoolleeftijd, of ze nu in groep 1 of in groep 8 zitten.

Kind voor het eerst naar de basisschool

Gaat jouw kindje voor het eerst naar de basisschool? Gefeliciteerd! Een mooie periode breekt aan. Maar ook een periode waarin het voor jou als ouder wennen kan zijn. Ineens heb je je spruit niet meer hele dagen om je heen. Daar gaat hij of zij, gewapend met een klein rugzakje en een buik vol spanning. Gelukkig gaat het meestal goed op de basisschool. In de kleuterklassen ligt de focus vooral op spelenderwijs leren. Het echte “stampen” laat nog even op zich wachten. Maar welke basisschool kun je het beste kiezen? En hoe begeleid je je kind thuis? Zal hij of zij wel vriendjes maken? Hoe doe je dat met speelafspraakjes of kinderfeestjes? Voor de meest uiteenlopende kwesties kun je terecht op Peuteren.nl. We brengen de ontwikkeling van schoolkinderen in kaart en zorgen voor handige tips, leerzame artikelen en mooie verhalen.

Bovenbouw van de basisschool

Ook als je kind naar de bovenbouw van de basisschool gaat staan wij voor je klaar. Je loopt dan immers weer tegen hele andere vraagstukken op. Naar welke school voor voortgezet onderwijs gaat je kind? Welk niveau kan hij of zij aan? Heeft bijles zin? Hoe begeleid je je kind bij het maken van huiswerk? Hoe ga je om met gedragsproblemen? Geen vraag is ons te gek. We besteden aandacht aan alle facetten uit het leven van een schoolkind en alles wat daarbij komt kijken.

lijn geel
Kenmerken van een ontwikkelingsvoorsprong

Kinderziekten

Kinderen in de basisschoolleeftijd krijgen ook regelmatig te maken met de bekende kinderziekten. Hoe verzorg je je kind in dit soort tijden? Een waar let je op? Wanneer moet je echt naar de huisarts? Hoe lang is je kind nog besmettelijk? Op al dit soort zaken gaan we voor je in. Op een wetenschappelijke en overzichtelijke manier. Lees persoonlijke verhalen over kinderziekten als mazelen, waterpokken, rode hond of andere aandoeningen. Tegelijkertijd vertellen we je graag wat je het beste kunt doen om je kind het zo comfortabel mogelijk te maken. Behoefte aan betrouwbare informatie over kinderziekten, vaccinaties en meer? Ook daarvoor kun je bij ons terecht.

Alles voor jou en je schoolkind

Op Peuteren.nl vind je alle informatie helder en overzichtelijk voor jou & je schoolkind. Ben je op zoek naar meer informatie over je zwangerschap, baby’s, peuters of juist pubers? Ook daarvoor hebben we uitgebreide categorieën in het leven geroepen. Zo vind je altijd de tips, verhalen en reportages waar je naar op zoek bent.

Schoolkind

lijn geel

Gezondheid schoolkinderen

De basisschool
lijn dun geel

Verzorging schoolkinderen

Ontwikkeling schoolkinderen
lijn dun geel

Opvoeding schoolkinderen

Gezonde voeding
lijn dun geel

EHBO bij schoolkinderen

Op stap met schoolkinderen
lijn dun geel

Spelen en speelgoed

Handige tips & weetjes
lijn geel peuteren