Peuter – Ontwikkeling & verzorging

Als ouder van een peuter of kleuter weet je als geen ander hoeveel mooie en ontroerende momenten je doormaakt met zo’n kleintje in huis. Maar het is natuurlijk niet altijd rozengeur en maneschijn: het opvoeden van een peuter of kleuter kan flink zwaar zijn. Ook kun je als ouder tegen allerlei onzekerheden aanlopen. Voor het delen van de mooie én de minder mooie momenten zijn wij van Peuteren.nl er voor je.

Peuterpuberteit

Elke ouder weet het, maar je erop voorbereiden kun je nooit echt goed: de peuterpuberteit. Vaak kun je tijdens deze periode hartelijk lachen om je spruit, maar er zijn ook momenten waarop je met de handen in het haar zit en even niet meer weet waar je het moet zoeken. Op zulke momenten heb je behoefte aan handige tips, herkenbaarheid en informatieve blogs waarin je handvatten krijgt aangereikt. Want het opvoeden van een peuter of kleuter kan natuurlijk best pittig zijn, zeker als je een fase als de peuterpuberteit ingaat. We helpen je graag om ook de zwaardere periodes goed te doorstaan.

Ontwikkeling van je peuter

Ook kwesties als zindelijkheid, spraakontwikkeling en de algemene ontwikkeling van je peuter kunnen vragen met zich meebrengen. Peuteren.nl biedt heldere, betrouwbare en wetenschappelijk onderbouwde informatie over de ontwikkeling van je kindje. Van tips om je peuter zindelijk te maken tot herkenbare blogs over de frustraties die dit soms met zich meebrengt. De mooie en minder mooie momenten van de ontwikkeling van je peuter of kleuter kun je hier delen.

lijn roze
Creativiteit - Een creatieve peuter, een picasso in de dop!

Peutervoeding

Heb je vragen over gezond eten met een peuter in huis? Je vindt bij ons recepten, tips en adviezen. Van zelf heerlijke hapjes maken tot het verantwoord laten mee-eten van je peuter of kleuter. Heb je een kindje in huis dat weinig lust, of juist een peuter of kleuter die maar niet verzadigd lijkt te raken? Het komt allemaal voor en je kunt het dus ook allemaal teruglezen op Peuteren.nl.

Je kleuter en zijn of haar ontwikkeling

Zo nu en dan kun je met je handen in het haar zitten. Zeker als jouw kleuter zich net even anders lijkt te ontwikkelen dan anderen. Of je kindje nu ver vooruit is op zijn of haar leeftijdsgenootjes of juist wat achterblijft: het komt allemaal voor. Wat jouw situatie ook is, onze website is dé plek om te zijn als je rondloopt met vragen over je kleuter en zijn ontwikkeling. Je kunt bij ons altijd rekenen op heldere informatie en fijne tips waarmee je zelf thuis aan de slag kunt. Toch meer hulp nodig? Je kunt op Peuteren.nl ook eenvoudig vinden waar je meer ondersteuning kunt vinden als dat nodig is.

Een peuter of kleuter in huis? Vier het op Peuteren.nl

Je kindje is maar heel even zo klein als het nu is. De babyperiode zit erop en een dreumes is hij of zij ook al niet meer te noemen. Ga je de peuter- of kleuterfase in? Dan is dat heel bijzonder. In deze periode gaat je kindje zich rap ontwikkelen. Het wordt steeds zelfstandiger en je leert ook als ouder elke dag bij. Kom het vieren op Peuteren.nl, en deel de herkenbare momenten, de ontroerende momenten en de blije momenten.

Peuters


Ontwikkeling peuters

Gezondheid peuters
lijn dun roze

Opvoeding van peuters

Gezond eten voor je peuter
lijn dun roze

Producten voor je peuter

Kinderopvang en school voor peuters
lijn dun roze

EHBO & peuters

Op stap met peuters
lijn dun roze

Spelen, speelgoed & peuters

Handige tips & weetjes peuters