Is de verveling al toegetreden? Dan is dit wellicht een goede tip!

Misschien lijkt het een utopie voor kinderen “niet naar school”, maar de coronamaatregelen die ze beperken naar school te gaan, zijn natuurlijk desastreus voor de kids. Los van de kwaliteit van het onderwijs waardoor sommige kinderen een achterstand oplopen, is het meest schadelijke van deze maatregelen de beperking aan contact met leeftijdsgenootjes. Mensen zijn sociale wezens en hebben elkaar nodig. Dat geldt zeker ook voor kinderen. Ze leren van elkaar, bijvoorbeeld in het stellen van grenzen, samen spelen, het delen van aandacht, rekening houden met elkaar, et cetera.

Beperkte mogelijkheden

Het is daarom niet zo gek dat ze school missen, en dan met name het contact met elkaar. Gelukkig kunnen ze nog wel buiten spelen, maar de mogelijkheden zijn natuurlijk wel beperkt. En gamen lijkt misschien leuk, maar dat heb je na een tijdje toch ook wel gezien. En dan? Waar kun je nog meer je dagen mee vullen? Een puzzel kan een leuke bezigheid zijn, of een bordspel. Maar voor het laatste heb je anderen nodig, want een bordspel in je eentje spelen is natuurlijk geen optie. En juist die mogelijkheden zijn beperkt.

Films op Pathé Thuis

Pathé ziet dat de kids wel een extraatje kunnen gebruiken en daarom trakteren ze – in samenwerking met Cinekids – de komende twee weken elke dag op een kinderfilm op Pathé Thuis. Denk aan filmen zoals De Kleine Vampier en de super vrolijke muzikale Sing Song.

Een hart onder de riem Met de actie hopen Pathé, Pathé Thuis en Cinekid kinderen en ouders de komende weken een beetje te steunen door thuisblijven leuker te maken met een film. Doron Kurz, Commercieel Directeur Pathé: “We hopen dat deze mooie actie een klein steentje bijdraagt voor onze bezoekers met kinderen, die met al het thuis lesgeven wel een extraatje hebben verdiend en op deze manier samen met hun kinderen kunnen ontspannen en genieten van de beste kinderfilms.”

lijn groen - Pathé weet raad
Pathé weet raad - Is de verveling al toegetreden? Dan is dit wellicht een goede tip!
lijn groen - Pathé weet raad

Wat kun je verwachten?

In de komende weken worden er veertien kinderfilms cadeau gedaan. De films zijn geselecteerd samen met Cinekid, die een mix hebben gemaakt van populaire en soms leerzame films. “Gordon & Paddy en de zaak van de gestolen nootjes”, “Sing Song” en “Antboy” komen in ieder geval aan bod. De rest van het aanbod blijft nog even een verrassing!

Heleen Rouw, Directeur Cinekid: “Cinekid heeft een mooie selectie kwaliteitsfilms gemaakt voor kinderen en hun ouders om aan het einde van een drukke online school- en werkdag samen weg te dromen. Een veilig en verantwoord aanbod voor iedereen toegankelijk. De drie films – een lieve animatie voor de allerkleinsten, een eigenzinnige en spectaculaire avonturenfilm voor het hele gezin en een tropische tienermusical van eigen bodem – vertegenwoordigen samen de breedte en diversiteit van het jaarlijkse festivalprogramma.

Bekijk de trailers

liefs Marion

Meer informatie

Noodopvang voor de kinderopvang verlengd
Hoe houd je de kids en jezelf positief tijdens Corona?
Basisscholen en kinderopvang niet eerder open
Scholen sluiten vanaf woensdag tot 18 januari

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
© foto: 123rf.com

lijn groen peuteren

BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *