Een sprookje op Paleis Het Loo

Een sprookje op Paleis het Loo

Ben je nog op zoek naar een leuk uitstapje voor de zomervakantie? Dan is een bezoek aan Paleis Het Loo wellicht een leuk idee. Welk meisje wil zich nou geen prinses voelen? En welke stoere jongen zou geen koene ridder willen zijn? Of andersom natuurlijk, want ook dat kan!

Paleis Het Loo

Kom deze zomer royaal ontspannen op Paleis Het Loo! De tuinen en stallen vormen een zomers en sprookjesachtige decor met een programma boordevol activiteiten voor jong en oud. Zo zijn er de Prinsen- & Prinsessendagen op dinsdag, woensdag en donderdag, en van vrijdag tot en met maandag organiseren ze de Zomerdagen.

Paleis Het Loo is een voormalig koninklijk paleis en tegenwoordig een nationaal museum, gelegen aan de rand van Apeldoorn. Het is eigendom van de Staat der Nederlanden.

Historie Paleis het Loo

Stadhouder Willem III, achterkleinzoon van Willem van Oranje, kocht in 1684 het middeleeuwse kasteel Het Oude Loo aan, om ernaast een nieuw jachtverblijf op te trekken. Nadat stadhouder Willem III koning van Engeland was geworden, liet hij het paleis van 1691 tot 1694 uitbreiden met vier paviljoens (een binnen- en een buitenpaviljoen aan weerszijden van het hoofdgebouw) die het hoofdgebouw met de zijvleugels verbonden.

Het paleis was de zomerresidentie van de Nederlandse stadhouders en koningen van 1686 tot 1975. Prinses Margriet was de laatste koninklijke bewoner.

lijn groen
Een sprookje op Paleis Het Loo
lijn groen

De zomer in Nederlandse Gebarentaal

Het is een plek voor iedereen. Deze zomer worden daarom diverse activiteiten getolkt in Nederlandse Gebarentaal (NGT). Zo worden op drie Prinsen- en Prinsessendagen – 4, 6 en 11 augustus- beide kindervoorstellingen getolkt in Nederlandse Gebarentaal. Tijdens de Zomerdagen op zaterdag 1 augustus wordt er getolkt bij de verhalenpodia in de tuinen en op het Stallenplein.

Prinsen- & prinsessendagen

21 juli – 20 augustus
Ook deze zomer staat in het teken van prinsen en prinsessen. Trek jouw mooiste jurk of prinsenpak weer aan en kom op dinsdag, woensdag of donderdag naar Paleis Het Loo.

Zomerdagen

18 juli – 23 augustus
Zomerdagen op Paleis Het Loo van vrijdag t/m maandag. Extra leuk, voor jong en oud én op royale afstand. Op meerdere plekken in de tuinen en op het Stallenplein staan verhalenpodia. Zo wordt er op het Stallenplein alles over de bijzondere auto’s en rijtuigen vertelt, in het verhaal ‘Paardenkracht en autopracht’. In de tuinen kun je luisteren naar de verhalen ‘Pronken in de tuin’ en ‘Beelden met een verhaal’

Prins Heerlijke High Tea

De High Tea is terug! Een Prins Heerlijke High Tea met hartige en zoete lekkernijen en natuurlijk een ruime selectie theesoorten. Een vorstelijke manier om het bezoek aan Paleis Het Loo compleet te maken. Ook leuk om cadeau te geven. Reserveer jouw High Tea van tevoren via de website.

Muziek op Zondag in Paleis het Loo

Elke laatste zondag van de maand worden bezoekers getrakteerd op Muziek op Zondag. Op 26 juli wordt ‘Joris en de geheimzinnige toverdrank’ vertolkt door het Epos Ensemble. In augustus, op zondag 30 augustus komt de militaire kapel met een komisch klarinetkwartet.

Praktische informatie

Paleis Het Loo
Koninklijk Park 1
7315 JA Apeldoorn

liefs Marion

Meer informatie

’t Veluws Zandsculpturenfestijn blijft open!
Uit- en vakantietips!
Trolls Wereldtour
Heer Bommel en Tom Poes krijgen eigen kasteel in de Achterhoek
Waar kunnen we weer naar toe?

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
© foto: Paleis Het Loo

lijn groen peuteren
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *