De beste luieremmer top 5

Een baby gebruikt luiers. Simpel. Maar waar laat je die? Een luieremmer is de ideale uitkomst om niet steeds met een vieze luier door het huis te hoeven lopen. Een luieremmer hoort dan ook bij je babyuitzet. Maar wat maakt een luieremmer nu tot een goede luieremmer?

Drie soorten luieremmers

Luieremmers kan je grofweg verdelen in drie soorten. Zo zijn er de gewone afvalemmers, eigenlijk niks meer of minder. Hierin kan je dus gewoon de luiers weggooien. Handig als die bij de commode staat en meer dan dat is het niet. Door de emmer veelvuldig te legen voorkom je dat de geurtjes de babykamer indringen. Deze emmers zijn vaak niet duur en je kunt dan vooral gaan voor kleur, grootte of zelfs kiezen voor een variant die thuishoort bij de rest van je babyuitzet.

Maar er zijn ook luieremmers die een cassette hebben. Deze zorgt ervoor dat de weggegooide luier wordt verpakt en daarmee dus afgesloten wordt. Je raadt het vast al: daardoor krijgen de geurtjes geen kans en het is ook wel zo hygiënisch. Deze cassette luieremmers hebben een hendel waaraan je draait en zo wordt de luier ingepakt. Klinkt ideaal, maar helaas betekent het ook dat het een duurdere optie is. En dat ze moeilijker schoon te maken zijn, dus of het uiteindelijk echt hygiënischer is, is misschien ook wel de vraag. En dan is er nog de afvalbak die je niet eens hoeft aan te raken omdat het met een sensor werkt! Welke je het beste kiezen kunt? Dat is uiteraard helemaal aan jou! Maar wij lichten er 5 voor je uit.

lijn groen
De beste luieremmer top 5
lijn groen

Korbell luieremmer

Deze luieremmer is een pedaalemmer met een inhoud van 15 liter. Het is natuurlijk handig als je met je baby op je arm de emmer met je voet kunt bedienen, bijvoorbeeld. Door de verschillende groottes van de Korbell zakken die je erbij kunt kopen, kan je bepalen hoe lang je met de zakken wilt doen. Regelmatig legen vermindert immers de kans op geurtjes!

Korbell luieremmer

lijn smal

Tommee Tippee Twist & Click

De luieremmer die elke luier apart omwikkelt. Daardoor dus geen last van geurtjes en ook de bacteriën blijven veilig opgeborgen. De emmer is groot genoeg om een paar dagen ‘luiers te verzamelen’. Je duwt de luier in de bak, vervolgens is het een kwestie van draaien en dan wordt de luier ingewikkeld in een meerlagige antibacteriële film. Uiteraard sluit de afvalbak hermetisch, waardoor de luier volledig uit het zicht verdwijnt. Wel zo fijn.

Tommee Tippee luieremmer

lijn smal

Bébé-jou luieremmer

Misschien heb je wel een hele baby uitzet van Bébé-jou. Het leuke hierbij is dat er diverse thema’s zijn, waarbij heel veel babyaccessoires dus in 1 stijl gekocht kunnen worden. Ook luieremmers. En eigenlijk komen we dan ook echt bij de luierEMMER. De luieremmers van Bébé-jou zijn inderdaad meer een soort plastic emmer. Natuurlijk met deksel, maar niet bedoeld om dagenlang luiers in op te slaan. Toch heeft dit ook een voordeel: want zo leeg je tenminste iedere dag minimaal een keer de emmer en ben je echt alle geurtjes kwijt.

Daarnaast kan je de emmer ook aanschaffen om geen luiers in te bewaren, maar om bijvoorbeeld water in het badje te hevelen als je op de babykamer je kindje in bad wilt doen. Leuke kleurtjes en thema’s, zoals bijvoorbeeld de “hello little one” met een lief slakje op de accessoires. Prachtig te kopen samen met het badje dus, maar ook bijvoorbeeld de kleine spulletjes als een waskom, badthermometer, potje of een aankleedkussen.

Bébé-jou luieremmer

lijn smal

Diaper Champ

Lekker eenvoudig in gebruik is deze Diaper Champ. Door het klapmechanisme in het deksel is de luier snel weggegooid en is daarmee ook de geur verleden tijd. Het handige aan dit systeem is daarnaast ook dat je gewoon de normale vuilniszakken kunt gebruiken. Daardoor hoef je geen speciale zakken te blijven kopen!

Een luier erin gooien en even het handvat bewegen en klaar! Ook het verwisselen van de zakken is een simpele handeling. Even op de knoppen drukken en de bovenkant gaat open en je kunt de gewone vuilniszak verwisselen. Verkrijgbaar in 3 maten, dus voor iedereen prima te gebruiken!

Diaper Champ

lijn smal

Ninestars

Contactloos de luier weggooien: ook dat kan. Deze stijlvolle emmer heeft een sensor. Hou de luier (of ander afval) ongeveer 15 cm boven de prullenbak en de deksel zal opengaan! Ook het sluiten gaat automatisch. Eventueel kan je de emmer ook openen en sluiten door een drukknop. De afvalbak is eenvoudig te reinigen wat uiteraard de hygiëne ook ten goede komt.

Ninestars

lijn smal
liefs Wil

Meer informatie

Wegwerpluiers of wasbare luiers?
De luiertas, functioneel en hip!
De luiervergelijker: Waar koop je de goedkoopste luiers?
Luieruitslag en luiers verschonen
Wat zit er in de luiertas?

Bronvermelding

Tekst: Wil Cats
© foto: 123rf.com

lijn groen peuteren
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *