Fisher-price wordt 90 jaar

Fisher-Price wordt 90 jaar

Iedereen met (kleine) kinderen of ooit kinderen heeft gehad, is vast en zeker bekend met dit speelgoedmerk. Al 90 jaar draaien ze mee in de speelgoedbranche. Dat is niet niks!

Rijke geschiedenis

Fisher-Price, het internationaal toonaangevende speelgoedmerk voor baby’s en kleuters, is negentig geworden. Een mijlpaal voor het baanbrekende Amerikaanse bedrijf dat in juni 1930 werd opgericht. Fisher-Price maakte al miljoenen kinderen gelukkig en schreef in zijn rijke geschiedenis heel wat innovaties op zijn naam. Het merk nam als eerste de term ‘Preschool Toys’ (1934) in de mond, maakte als eerste gelicentieerd speelgoed en was een van de eerste bedrijven die kleuters spelenderwijs laat coderen via de bekroonde Code-A-Pillar (2016).

 De naam Fisher-Price kwam tot stand door twee van de drie achternamen van de oprichters (Herman Fisher, Helen Schelle en Irving Price) met elkaar te combineren. Fisher had eerder ervaring opgedaan in de productie en verkoop van spellen, terwijl Schelle een eigen speelgoedwinkel had gehad.

lijn groen
Fisher-Price wordt 90 jaar
lijn groen

Gele den

Het eerste speelgoed werd gemaakt van stevig metaal en hout van de gele den, wat daardoor bijna niet versplinterde. Vanaf vrijwel het begin liep de verkoop goed. Vanaf het begin van de jaren 50 begon Fisher-Price met de productie van plastic speelgoed. In het decennium daarop werd een nieuwe speelgoedlijn gelanceerd. Met de Play Family, tegenwoordig bekend onder de naam Little People, zou Fisher-Price uitgroeien tot een wereldwijd bekend merk.

Blij met deze mijlpaal

“Negentig jaar lang al maken we kinderen gelukkig met innovatieve producten die ouders en kinderen al generaties lang dichter bij elkaar brengen. Het stemt ons dan ook heel blij dat we samen met hen deze mijlpaal mogen vieren”, aldus Diane Magne, marketingmanager bij Mattel Benelux.

Hulp aan de samenleving

Fisher-Price heeft een lange staat van dienst als het om maatschappelijke verantwoordelijkheid en hulp aan de samenleving gaat. Tijdens de Tweede Wereldoorlog, in de jaren 1940, schakelde Fisher-Price over op de productie van medische voorraadkisten en ander hulpmateriaal. En dat amper tien jaar na zijn oprichting. “Als ze onze fabriek nodig hebben voor de oorlog, stellen we de productie van speelgoed wel even uit”, zei een van de oprichters, Herman Fisher, toen.

lijn groen
Fisher-Price
Fisher-Price
Fisher-Price
lijn groen

Verzamelcollectie

Tijdens de wereldwijde COVID-19-pandemie in 2020 bracht Fisher-Price een speciale verzamelcollectie van actiefiguren en Little People Community Champions, de zogenaamde #ThankYouHeroes, uit. De opbrengst daarvan gaat volledig naar goede doelen die zich inzetten in de strijd tegen COVID-19. “#ThankYouHeroes is een eerbetoon aan de echte helden uit de gezondheidszorg en het alledaagse leven, en bedoeld om eerstehulpverleners een financieel duwtje in de rug te geven”, vertelde Chuck Scothon, Senior Vice President bij Fisher-Price en Global Head of Infant and Preschool bij Mattel. “Of dit speelgoed nu wordt geschonken uit erkenning voor iemand die aan de frontlinie werkt of kinderen helpt om te praten over hun gevoelens, we hopen dat Fisher-Price-speelgoed, en spelletjes in het algemeen, het leven van kinderen en volwassenen wat draaglijker kunnen maken in deze moeilijke tijden.”

Marketingcampagne

Het bedrijf lanceerde onlangs een meerjarige, uitgebreide marketingcampagne met als titel ‘Let’s Be Kids’. Die is een ode aan de manier waarop kinderen de wereld zien, met optimisme en humor. De campagne nodigt volwassenen ook uit om het kind in zichzelf wakker te maken en het plezier van het spelen te herontdekken.

liefs Marion

Meer informatie

75 jaar Suske en Wiske
Spelen, lezen en knutselen in onze speelhoek
Pokémon Shield Expansion Pass
Hoe smart zijn de spellen van SmartGames?

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
© foto: 123rf.com

lijn groen peuteren

BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *