Expositie Barbie & Ken, al bijna zestig jaar een setje’ wordt met twee maanden verlengd!

Expositie Barbie & Ken

De ‘expositie Barbie & Ken al bijna zestig jaar een setje’, die je bij het Oude Ambachten & Speelgoed Museum al sinds begin juli kunt bewonderen, is een groot succes. Daarom heeft het museum besloten om de expositie met twee maanden te verlengen. Bezoekers kunnen nog tot en met eind februari 2021 zien hoe de bekende pop er vroeger uitzag en hoe ze gedurende tientallen jaren altijd is meegegaan met de tijd. Ook maak je kennis met haar familie en vrienden en kun je tientallen Barbie objecten en accessoires bewonderen. Verder blijft het museum veel activiteiten organiseren rondom het Barbie thema.

Modieuze jaren zestig en de bewogen jaren zeventig

Dat Barbie en Ken altijd een setje zijn geweest, is overigens niet helemaal waar. In 2004 gebeurt het ondenkbare. Barbie beëindigt haar jarenlange relatie met Ken. Ze ruilt hem gewoonweg in voor de hippe Australische surf boy Blaine. Maar aan het eind van 2010 komt ze tot inkeer en pakken Barbie en Ken hun relatie weer op. Maar goed… de expositie bij het Oude Ambachten & Speelgoed Museum richt zich met name op de beginjaren tot en met circa 1975. De modieuze jaren zestig en de bewogen jaren zeventig komen dus volop aan bod. Alle Barbies dragen kleding uit deze periode en geven op deze manier een goed tijdsbeeld weer. 

Feest der herkenning 

Alle Barbies en aanverwante artikelen die je ziet tijdens de expositie bij het Oude Ambachten & Speelgoed Museum behoren tot de privécollectie van Armel Rood. Zij is al ruim 30 jaar een verzamelaar van Barbie. De verzameling is ontstaan door haar zussen die ze met Skipper, het jongere zusje van Barbie, zag spelen. Bij Armel ging het spelen over in verzamelen. En wat voor een verzameling! Door jarenlange zoektochten op rommelmarkten, verzamelbeurzen en internet heeft ze inmiddels ruim 400 poppen. Haar collectie toont perfect de evolutie van de bekende pop en haar mode. Daarom kom je tijdens de expositie ook recente Barbies tegen zodat je de verschillen tussen toen en nu goed kunt zien. Eén ding is zeker. Het wordt een feest der herkenning! 

lijn groen
Expositie Barbie & Ken
lijn groen

Het blijft niet bij kijken…

Dacht je dat je tijdens een bezoek aan de Barbie expositie alleen maar kijken mag? Niets is minder waar, want het museum organiseert voor kinderen heel veel leuke activiteiten rondom het Barbie thema. Zo is er een grote speeltafel aanwezig met Barbies, kleding en accessoires. Verder is er een mega grote Barbie verpakking waarin je verkleed als Barbie kan plaatsnemen. Hoe leuk is dat? Of kom op zaterdag 19 december of zaterdag 30 januari verkleed als Barbie naar het museum en maak kans op leuke prijzen. Verder hangen in de expositieruimte twee schermen waar continue oude Barbie commercials op worden vertoond. Zeker weten dat de ouderen onder ons die gaan herkennen. Kortom; er is heel veel te doen. Je kunt je zelfs inschrijven voor een workshop waarbij je je eigen Barbie kleding maakt (leuk voor jong én oud!). Of… kom op 12 december, 23 januari of 27 februari met je oude Barbie langs voor een taxatie. 

Over het Oude Ambachten & Speelgoed Museum 

Ga je naar het Oude Ambachten & Speelgoed Museum, dat het gehele jaar is geopend, dan maak je kennis met ruim 160 oude ambachten, beroepen en winkeltjes. En… altijd zijn er mensen aanwezig die ambachten demonstreren. Hoe leuk is dat! Het museum heeft ook leuke speurtochten door het verleden voor zowel jongere als oudere kinderen. Binnen is er een doe ruimte met leuke spelletjes en buiten is er een heus oud-Hollands spellenplein. Ook leuk om te bezoeken is de museumwinkel. Hier vind je verrassende producten die te koop staan en je doen denken aan vroeger.

lijn groen
Expositie Barbie & Ken
lijn groen

Prijs & openingstijden

Het Oude Ambachten & Speelgoed Museum in Terschuur (vlakbij Barneveld) is dinsdag tot en met zaterdag geopend van 10.00 uur tot en met 17.00 uur. Op zondag en maandag is het museum gesloten.

De toegangsprijzen bedragen:
– 0 t/m 4 jaar: gratis
– 5 t/m 13 jaar: 8,95
– 15 t/m 64 jaar: 10,95
– 65 jaar en ouder: 9,95
– Groepsarrangementen op aanvraag

liefs Marion

Meer informatie

Ruiken aan kunst in: Vervlogen – geuren in kleuren
Legoland Discovery Scheveningen onthult Den Haag in LEGO
Tentoonstelling in het Zuiderzeemuseum
’t Veluws Zandsculpturenfestijn blijft open!
Uitnieuws – Themapagina

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
© foto: 123rf.com

lijn groen peuteren
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *