Hoe verwen je je huisdier op dierendag?

Op 4 oktober is het weer Dierendag, de dag waarop we onze (huis)dieren extra in het zonnetje zetten. Maar hoe verwen je je huisdier nou op een verantwoordelijke manier? Want je kunt je hond of kat natuurlijk geen stuk taart voor zijn neus zetten. Nou ja, het kan natuurlijk wel, maar gezond is het natuurlijk niet voor je huisdier. Of het moet een taart gemaakt zijn van voeding dat hij mag hebben en gezond voor hem is. Maar waarmee kun je hem nog meer verwennen? Wij geven tips!

Dierendag sinds 1930

Dierendag bestaat al sinds 1927. Dieren waren er vroeger om te werken. Bijvoorbeeld om de kar te trekken, het erf te bewaken of op muizen te jagen. Eenmaal oud en bejaard, hadden ze geen nut meer en werden ze vaak gedood. Vanaf de eerste Dierendag werd het dierenleed gelukkig steeds minder. De meeste huisdieren hebben het goed in Nederland, maar op Dierendag mogen we ze nog steeds een klein beetje extra verwennen! Dierendag is inmiddels echt een feestdag voor de dieren geworden.

Aandacht!

Het klinkt heel voor de hand liggend, maar geef je huisdier wat extra aandacht. Knuffel hem, aai hem, kroel met hem en vooral: ga met hem spelen! Vooral katten en honden vinden het heerlijk om met hun baasjes te spelen! Of maak eens een extra lange wandeling met je hond! Hij zal het heerlijk vinden!

Borstelen!

Misschien heb jij wel een huisdier die het heerlijk vindt om uitgebreid geborsteld te worden! Dan is dat natuurlijk dé manier om je huisdier extra te verwennen! Naast honden en katten, vinden knaagdieren het ook vaak fijn om geborsteld te worden. Misschien moet je het eens proberen?

lijn groen
Verwennen huisdier op dierendag
lijn groen

Ook andere dieren

Naast het verwennen van je eigen (huis)dieren, kun je natuurlijk ook andere dieren verwennen deze dag! Ga eens langs het asiel of kinderboerderij om daar met de dieren te knuffelen, spelen en kroelen! Zit de hond van de buren vaak alleen? Neem hem mee naar het strand of bos!

Maak een taart of koekjes!

Nee natuurlijk geen taart van suiker en slagroom, maar een gezonde taart die bij jouw huisdier past! Bijvoorbeeld een taart van hondenkoekjes en kluifjes voor je hond, of een groentetaartje voor je cavia. Of maak je eigen hondenkoekjes of konijnensnoepjes! Hoe leuk is dat!

Geen tijd om iets te bakken? Haal dan in ieder geval zijn lievelingseten in huis. Ook daarvan zal je huisdier heerlijk smikkelen!

Nieuw speeltje

Je kunt je dier ook altijd blij maken met een nieuw speeltje! Er is van alles te koop voor kleine en grote huisdieren. Een nieuwe bal voor de hond, een nieuw speeltje voor de cavia, een speelmuisje voor de kat, er is genoeg te krijgen. Maar je kunt het natuurlijk ook zelf maken! Dat is misschien nog wel veel leuker!

Een nieuwe mand of kussen!

Een hond is dol op slapen! Misschien is zijn mand of kussen wel versleten! Dan kun je hem vast blij maken met een nieuwe mand of kussen, zodat hij weer ween heerlijk comfortabel slaapplekje heeft!

Een nieuwe outfit!

Misschien heb je wel een heel modebewuste hond? Dan komt een nieuwe outfit natuurlijk helemaal van pas!

Voor hele verwende honden…

Heb je geld teveel? Dan kun je je huisdier misschien verwennen met dit geweldige hondenhuis! Hoewel wij denken dat je hond het liefst gewoon lekker bij jou ligt!

Low budget Dierendag

Je kunt je huisdier natuurlijk ook prima verwennen zonder extra geld uit te geven. Uiteindelijk doe je je huisdier het grootste plezier met extra aandacht. Dat hoeft niet altijd ‘knuffelen’ te betekenen, maar speel eens wat langer met hem of maak eens een langere wandeling . Ook is er genoeg zelf te knutselen met materiaal wat je vaak gewoon in huis hebt. Wat flostouw voor je hond maken, of een balletje van aluminiumfolie voor je kat. Het zijn heel simpele dingen, maar de dieren kunnen zich er prima mee vermaken! Het gaat jouw dier niet om het prijskaartje wat er aan hangt!

liefs Marion

Meer informatie

Huisdierregels top 10
Dierendag, feest voor de dieren
Kinderen en de aanschaf van een huisdier
Kind en kat – Houd ze beiden gelukkig
Huisdieren en gezinsuitbreiding
De invloed van huisdieren op kinderen

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
© foto: 123rf.com

lijn groen peuteren

BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *