Deliveroo bezorgers zoeken naar vermiste personen

Deliveroo bezorgers zoeken naar vermiste personen

Je moet er toch niet aan denken dat één van je dierbaren wordt vermist. Het enige waar je nog aan kunt denken is dat je hoopt dat hij of zij zo snel mogelijk wordt gevonden. Gelukkig bestaat Amber Alert en natuurlijk doet ook de plaatselijke politie zijn best, maar extra hulp is altijd welkom! Hoe meer er wordt gezocht, hoe groter de kans dat iemand weer wordt terug gevonden.

Ride to find

Helaas worden niet alle vermiste personen (snel) terug gevonden. Sommige personen zijn al veel langer vermist. Vandaag starten Deliveroo, AMBER Alert en de Nationale Politie de landelijke campagne ‘Ride to Find’. In de campagne worden Deliveroo bezorgers opgeroepen om uit te kijken naar vermiste personen met als doel hen zo snel mogelijk te herenigen met hun naasten. Zo ontvangen riders vanaf nu AMBER Alerts en Vermist Kind Alerts in hun rider app. Het is wereldwijd de eerste keer ooit dat Deliveroo bezorgers vanuit hun app uitkijken naar vermiste kinderen in gevaar. Ook rijden ze gedurende de hele maand september rond met vermissingsposters op hun bezorgtassen om aandacht te vragen voor cold cases.  

Hoe groter de kans!

Hoe meer mensen er uitkijken naar een vermist kind, hoe groter de kans dat het kind snel weer wordt gevonden”, zegt Frank Hoen, oprichter AMBER Alert. “De bezorgers zijn de hele dag op pad. Ze zijn hierbij niet alleen goed zichtbaar op straat, maar zien zelf ook veel. Dat is een grote troef. Door deze nieuwe samenwerking met Deliveroo, waarbij bezorgers via hun rider app een actief alert ontvangen, hopen wij in de toekomst vermiste kinderen nog sneller thuis te brengen.

lijn groen
Deliveroo bezorgers zoeken naar vermiste personen
lijn groen

Doorbraak in vermissingszaken

Ook aandacht voor langdurige vermissingen blijft belangrijk. Volgens de Nationale Politie hebben mensen vaak nog informatie en tips over deze onopgeloste vermissingszaken. Zelfs zonder het te beseffen. Daarom rijden meer dan 180 bezorgers in maar liefst 18 steden gedurende de hele maand september rond met vermissingsposters op hun bezorgtassen. Deliveroo hoopt zo de Nationale Politie te kunnen helpen aan een doorbraak in cold cases.

20.000 vermiste kinderen per jaar!

Ieder jaar raken er zo’n 40.000 mensen vermist, waarvan de helft kinderen. De onzekerheid voor familie en geliefden is in deze gevallen zeer groot. “Niet weten waar je geliefde is en wanneer hij of zij weer naar huis komt, is voor achterblijvers het moeilijkste’’, zegt Izanne de Wit, Teamleider Landelijk Bureau Vermiste Personen. “We hopen dat deze postercampagne zorgt voor een doorbraak.” 

Deliveroo riders reageren enthousiast op de mogelijkheid om bij te dragen aan deze actie. “Iedereen bij Deliveroo is erg trots op deze samenwerking met AMBER Alert en de Nationale Politie. Het doet ons goed om bij te kunnen dragen aan het opsporen van vermiste volwassenen en kinderen, al is het hopelijk niet vaak nodig”, zegt Stijn Verstijnen, directeur bij Deliveroo Nederland.

liefs Marion

Meer informatie

Tips om je kind niet kwijt te raken

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
© foto: 123rf.com

lijn groen peuteren
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *